Hirdetés
Hirdetés

Új települések a falusi CSOK listáján

| 2020. 12. 29. | 14:05:00
2019 nyara óta 16 ezer befogadott kérelem érkezett.
Új települések a falusi CSOK listáján
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tovább bővíti a kormány a falusi CSOK-kal érintett települések listáját, így januártól már 2678 településen – Magyarország ötezer lakos alatti településeinek több mint 93 százalékán – lesz elérhető a támogatás. 

A Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos által jegyzett december 29-i közlemény szerint a falusi CSOK igénybe vehető tanya, birtokközpont vagy preferált kistelepülés területén használt lakás vásárlással egybekötött bővítésre és korszerűsítésre, valamint meglévő lakás bővítésére és korszerűsítésére is. A tájékoztatás szerint használt lakás vásárlására és egyidejű korszerűsítésére vagy bővítésére egy gyermek esetén 600 ezer, két gyermek után 2,6 millió, három vagy több gyermek esetén pedig 10 millió forint a vissza nem térítendő támogatás összege. Meglévő otthon felújítására a felsorolt összegek fele igényelhető.

A december 28-i Magyar Közlönyben megtalálja azoknak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településeknek a listáját is, amelyeken elérhető a falusi CSOK.

Hirdetés
Hirdetés