Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A felvételi napja előtt 75 ezer kisdiák

| 2021. 01. 22. | 19:34:00
Negyvenöt perc magyar nyelv és irodalom, 45 perc matematika…
A felvételi napja előtt 75 ezer kisdiák
Hirdetés
Hirdetés

Január 23-án, szombaton tartják a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgákat, az érettségik során már alkalmazott és bevált járványügyi szabályok szigorú betartása mellett – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A tárca tájékoztatása szerint az írásbeli két részből áll: előbb 45 perces magyar nyelv és irodalom, majd egy szünet után 45 perces matematika feladatsor vár a diákokra. A vizsgákat – a járványhelyzetre való tekintettel – a korábbiaknál lényegesen több, 535 helyszínen szervezték meg, ezzel is csökkentve a járványügyi kockázatokat. Az idei felvételire 75 ezer tanuló jelentkezett.

Az intézményekbe kizárólag testhőmérséklet-mérést követően, maszkban lehet belépni, a vizsga során egy teremben legfeljebb 10 tanuló lehet. Védőmaszk viselése a felügyelő tanárok számára kötelező, a vizsgázók számára a tanteremben ajánlott. Minden helyszínen biztosítják a szervezők a megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítő szert, emellett a tankerületek védőkesztyűt is biztosítanak a vizsgadolgozatok kezelésében és javításában résztvevő pedagógusoknak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés