Hirdetés
Hirdetés

Ezért maradt el egy autóvásárlás Borsodban

| 2021. 01. 21. | 17:57:00
Résen volt az eladó.
Ezért maradt el egy autóvásárlás Borsodban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság január 21-én elrendelte a bűnügyi felügyeletét annak a két borsodi férfinak, akik a gyanú szerint hamis euróval akartak autót vásárolni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 5000 euró hamis bankjegyet szereztek, mellyel vásárolni akartak.

Horváth Dóra sajtószóvivő közölte: idén január 18-án felhívták telefonon egy internetes oldalon eladásra kínált gépjármű tulajdonosát azzal, hogy szeretnék megvenni a sértett autóját.

A találkozás során az egyik gyanúsított, aki álnéven mutatkozott be a sértettnek, közölte, hogy a személygépkocsi vételárát euróval akarja kifizetni.

Az eladó megtévesztésére a gyanúsítottak elővették a náluk lévő, eurónak látszó pénzköteget és számolni kezdték, azonban az eladónak még a szerződés aláírását megelőzően gyanússá váltak a vevők, ezért elállt az üzlettől, így az autóvásárlás elmaradt.

A gyanúsítottakkal szemben pénzhamisítás miatt indult eljárás, mely a cselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A büntetés várható mértéke miatt fennáll a gyanúsítottak szökésének, elrejtőzésének veszélye és tartani kell attól is, hogy újabb bűncselekményt követnének el. Mindezek miatt a bíróság mindkét gyanúsítottal szemben indokoltnak találta a szabadságuk korlátozását, velük szemben - az ügyész indítványával egyezően – négy hónapra bűnügyi felügyeletet rendelt el a gyanúsítottak mozgását nyomon követő eszköz egyidejű alkalmazása mellett. 

A bűnügyi felügyelet tartama alatt a gyanúsítottak a bíróság által kijelölt lakást engedély nélkül nem hagyhatják el, lakóhelyüket nem változtathatják meg, ha a bíróság által meghatározott magatartási szabályokat megszegik letartóztatásba kerülhetnek.

Hirdetés
Hirdetés