Hirdetés
Hirdetés

Forró levesbe esett egy 5 éves kislány Tiszakeszin

| 2021. 01. 26. | 17:49:00
A gyerek másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.
Forró levesbe esett egy 5 éves kislány Tiszakeszin
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy nő ellen. A vádirat szerint a vádlott elvállalta lánytestvére kiskorú lányának a felügyeletét, aki 2020 májusában a tiszakeszi házukban tartózkodott. A vádlott gulyáslevest főzött egy húszliteres fazékban, amikor az elkészült, levette a tűzhelyről és kellő körültekintés nélkül a konyhapadlóra tette az asztal mellé. A forró leves elhelyezése veszélyeztette az ötéves gyermeket.

A gyermek tésztát gyúrt a konyhaasztalnál, és amikor ki akart menni a konyhából, megcsúszott, elvesztette az egyensúlyát és beleesett a forró levessel teli fazékba.

A vádlott a férjével együtt azonnal a segítségére sietett, kivették az edényből, levetkőztették és hideg víz alatt hűtötték a testét a mentők kiérkezéséig. A kislány 8 napon túl gyógyuló, testfelületének több mint felét érintő másod-, és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, és közvetlenül életveszélyes állapotba került. A vádlott a cselekménye lehetséges következményeit azért nem látta előre, mert a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta.

[Beillesztett cikk: Beleesett egy kislány egy fazék forró levesbe Tiszakeszin]

Hirdetés
Hirdetés