Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kevés a gyerekvécé az egyik sárospataki óvodában

| 2021. 01. 25. | 12:07:00
Eredménytelen az eljárás, pedig lenne más tennivaló is.
Kevés a gyerekvécé az egyik sárospataki óvodában
Hirdetés
Hirdetés

Közbeszerzési eljárást írt ki a fenntartó Sárospataki Tankerületi Központ a Pécsvárady Botond Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelést-Oktatást Végző Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény felújítására, ugyanis jelenleg az intézmény területén működő óvodások foglalkoztatójához kevés a vizesblokk, ezért a vezetőség azt kéri, hogy legalább két gyermekvécét helyezzenek el a foglalkoztatóteremből történő leválasztással.

A közbeszerzés eredménytelenül zárult, ugyanis az eljárás során egyetlen érvényes pályázat sem érkezett a megadott időpontig, pedig lenne más tennivaló is:

a Nagy Lajos utca 10. szám alatti épület megközelítése – a korábbi fejlesztés eredményeként – akadálymentes rámpán keresztül megoldott, viszont a kerekes székkel érkezők a kint használt székeiket nem tudják hol tárolni, jelenleg az esőtől nem védett udvaron helyezik ezeket el. A kívülről érkező kerekes székesek számára a főbejárattól közvetlenül fedett, esőmentes tárolót kell készíteni 8-10 kerekesszék elhelyezésére.

Az intézmény belső udvara többféle betonburkolattal rendelkezik, amely egyrészt balesetveszélyes, másrészt nem teszi lehetővé a gyermekek sportolását, szabadidős mozgását sem. A belső udvar betonburkolatát teljes egészében elbontanák, mivel ez részben elavult, felfagyott, elporladt, kialakításuk miatt az épületről lejövő csapadékvizet nem tudják elvezetni és a sportcélú funkciójukat sem töltik be. A belső udvar vízelvezetése nem megoldott, a főépület teljes hosszában a csapadékvíz a falait áztatja, régebben a szennyvízcsatorna hálózatba szabálytalanul bekötött csapadékvíz elvezetés nem működik, ezek megoldására feltétlenül szükség van.

Ezen kívül két helység összenyitásával szükséges kialakítani egy 24 négyzetméteres mozgásfejlesztő szobát sportpadló burkolattal.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés