Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Időseket vert meg egy szomolyai üzletben – letartóztatták

| 2021. 02. 02. | 17:29:00
A férfi pénzt követelt, majd megöléssel fenyegette a sértetteket.
Időseket vert meg egy szomolyai üzletben – letartóztatták
Hirdetés
Hirdetés

A Mezőkövesdi Járásbíróság február 2-án elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy vásárlás szándékát keltette, majd pénzt követelt és hosszasan bántalmazta a sértetteket egy szomolyai kézműves üzletben. A rendelkezésre álló adatok szerint az ittas gyanúsított január 30-án dél körül becsengetett a kézműves termékek árusításával foglalkozó idős sértettek házába azzal az ürüggyel, hogy lekvárt szeretne vásárolni. A gyanúsított a vásárlással kapcsolatban a sértett nővel beszélgetett, majd váratlanul agresszívvá vált, belerúgott sértettbe, megragadta a haját és pénzt követelt tőle.

Perceken át testszerte ütötte és rugdosta a nőt, követelve, hogy mondja meg hol tartja a pénzt.

Mivel a sértett a pénz átadását megtagadta, a gyanúsított a hajánál fogva az emeleti szobába vonszolta a nőt, ahol az idős, mozgásában korlátozott sértett férfi pihent. A gyanúsított a sértett férfitól is pénzt követelt, azonban ő is azt válaszolta, nincs pénzük otthon. A gyanúsított dühében a földre rántotta az idős férfit és többször belerúgott. Később ismét a nőre támadt, ököllel és tenyérrel többször megütötte, kitépte a füléből a fülbevalóját, átkutatta a táskáját, azonban pénzt továbbra sem talált. Ekkor egy 30 cm hosszúságú kést vett magához, melyet a kezében tartva ismét pénzt követelt a sértettől.

Távozása előtt azzal fenyegette meg a nőt, hogy ha bejelentést tesz a rendőrségen, este visszamegy, és feldarabolja, megöli mindkettőjüket.

A gyanúsítottal szemben felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására életkoránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás kísérlete miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértettek befolyásolásával veszélyeztetné az eljárás eredményességét, vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek okán a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés