Hirdetés

Hirdetés

Két halott: lakástűz Sátoraljaújhelyen és Garadnán is

katasztrofavedelem.hu

2021.02.16. 08:01

Két halott: lakástűz Sátoraljaújhelyen és Garadnán is

Egy-egy lakón nem tudtak segíteni.

Hirdetés

Kigyulladt egy hétvégi ház február 15-én, késő éjszaka Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Sátoraljaújhely külterületén. A 32 négyzetméteres, életvitelszerűen lakott épület teljes terjedelmében égett. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ingatlan lakójának sikerült kijutnia a házból, azonban életét vesztette. Az egyik helyiségből a tűzoltók egy gázpalackot kihoztak, további két gázpalack maradványait pedig megtalálták az épületben.

Szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Garadnán, a Fő úton egy családi ház szobája és tetőszerkezete gyulladt ki február 16-án hajnalban. Az encsi és a gönci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a ház egyik lakója még ki tudott jutni az épületből, a másikra azonban a tűzoltók találtak rá a tűzzel érintett helyiségben, rajta már nem lehetett segíteni. 

Mindkét esetben vizsgálják a tűz keletkezésének az okát és körülményeit. 

A téli hónapokban kiemelten figyeljünk idős vagy egyedül élő hozzátartozóinkra, illetve a környezetünkben élőkre, otthonunkat pedig füstérzékelővel tegyük biztonságosabbá. A készülék a tűz kialakulásakor jelez, így esély van a lángokat megfékezni, ezzel emberi életet és anyagi javakat megmenteni. 
SátoraljaújhelylakástűzGaradna

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés