Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus: Tiszaújvárosban két oltóhelyet alakítanak ki

| 2021. 02. 01. | 18:44:00
Azt még nem tudják, mikor, milyen sorrendben, milyen vakcinával oltanak.
Koronavírus: Tiszaújvárosban két oltóhelyet alakítanak ki
Hirdetés
Hirdetés

A hivatalos információk szerint a legutóbbi tájékoztatás óta újabb 1 koronavírussal fertőzött tiszaújvárosit regisztráltak a hatóságok, 11 fő pedig meggyógyult, így az aktív esetek száma jelenleg 8 - közölte a Facebookon Tiszaújváros polgármestere.

Fülöp György tájékoztatása szerint a Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának utasítása alapján január végén kapták meg a Covid-19 elleni védőoltást a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ bentlakásos intézményeiben élők.

A tiszaújvárosi háziorvosok is megkapták a tájékoztatást a koronavírus elleni védőoltásokkal kapcsolatban. A vakcinákat az oltóprogramban regisztrált 80 év feletti állampolgárok kaphatják meg a hét második felében egy előre kiküldött, prioritást is jelző központi lista alapján - tette hozzá.

A háziorvosok praxisonként összesen 10 főt olthatnak be a Moderna vakcinájával, további 6 főt pedig a miskolci oltópontra irányíthatnak, ahol a Pfizer vakcinát kapják meg.

A NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) oltóponttá jelölte ki a Tiszaújvárosi Rendelőintézetet. Ennek értelmében a jelenlegi tervek szerint két oltóhelyet alakítanak ki:

  • az ütemezett oltásokat a gyermekorvosi részlegen található védőnői folyosón,
  • a tömeges oltást pedig a Fiziko- és Balneoterápia épületében tervezik elvégezni a jövőben.

Arról, hogy az oltóhelyeken mikor, milyen sorrendben és milyen oltóanyaggal indulhat el a vakcináció, egyelőre nem érkezett hivatalos tájékoztatás az állami szervektől.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés