Hirdetés
Hirdetés

Pakson folytathatja jó sorozatát a Mezőkövesd

| 2021. 03. 04. | 11:28:00
Eddig 11 veretlen mérkőzés!
Pakson folytathatja jó sorozatát a Mezőkövesd
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 11 veretlen mérkőzésével klubrekordot felállító Mezőkövesd Pakson folytathatja remek sorozatát a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, 25. fordulójában.

Pintér Attila vezetőedző tíz kör után sereghajtóként vette át az irányítást, most pedig már ötödik helyen áll a csapata, amely mindössze három ponttal van lemaradva a dobogós pozícióban lévő MOL Fehérvártól. A paksi összecsapás több szempontból is kifejezetten érdekes párharcnak ígérkezik. Egyrészt hazai siker esetén a csapatok helyet cserélnének a tabellán, másrészt a hatodik paksiak kifejezetten jó támadó futballt játszanak, míg a matyóföldiek erőssége a szervezettség és az ebből fakadó kevés kapott gól. Amíg a Bognár György együttese holtversenyben a legtöbb gólt szerezte, addig a Mezőkövesd a második legkevesebbet kapta a mezőnyben.

A toronymagasan listavezető Ferencváros ezúttal a kieső helyre visszacsúszott Zalaegerszeg vendégeként kerülhet közelebb a címvédéshez. A zöld-fehérek ugyan kilenc kör óta veretlenek, de játékuk korántsem olyan meggyőző, mint ősszel volt. Tavasszal a döntetlenek miatt több pontot veszítenek, mint korábban, aggódniuk viszont így sem kell, mivel 15 pontos előnyük több mint megnyugtató.

A második Puskás Akadémiára csak látszólag vár könnyebb feladat, amikor a hetedik Újpestet fogadja. A lila-fehéreket néhány körrel ezelőtt még a kiesés réme fenyegette, azonban előző öt bajnoki találkozójukból négyet megnyertek, így pedig már ugyanúgy hat pontra vannak a dobogótól, mint a kieső zónától. A bronzérmes pozícióban lévő Fehérvár a bennmaradásért küzdő Budafoki MTE vendége lesz, míg a negyedik MTK Budapest a pénteki nyitómérkőzésen a sereghajtó Diósgyőrhöz látogat.

OTP Bank Liga, 25. forduló:

péntek:
Diósgyőri VTK-MTK Budapest 20.00  
szombat:
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 17.00
Puskás Akadémia FC-Újpest FC 19.30  
vasárnap:
Budapest Honvéd-Kisvárda Master Good, Új Hidegkuti Nándor Stadion 16.00
ZTE FC-Ferencvárosi TC 18.00
Budafoki MTE-MOL Fehérvár FC 20.00

Hirdetés
Hirdetés