Hirdetés
Hirdetés

A borsodnádasdi háziorvos levezette, miért kell a védőoltás

| 2021. 04. 18. | 19:37:00
Döbbenetes egyedi esetekkel szembesültek, írta.
A borsodnádasdi háziorvos levezette, miért kell a védőoltás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 3200 lelkes Borsodnádasdon 700 a legalább egyszer beoltottak száma, több mint 250-en átestek a koronavírus-fertőzésen, és valószínűsíthetően 80-100-an különösebb tünetek nélkül szintén túl vannak rajta. Így nagyjából ezer lehet a valamilyen szinten védettek száma, ami alig több a lakosság harmadánál, miközben ez kevés a nyájimmunitás kialakulásához. Ilyen szempontból még nem vagyunk még felkészülve egy újabb fertőző hullámra, ami újabb halálesetekkel, szövődményekkel járna többek számára – fejtegeti a település háziorvosa az önkormányzat közösségi oldalán.

Valkó Gyöngyi a védőoltások mellett foglal állást, mondván, komoly mellékhatás eddig senkinél nem lépett fel. 

– A harmadik hullám a legsúlyosabb, nemcsak idős, krónikus betegségben szenvedők kerülnek kórházba, hanem fiatalabbak is. Döbbenetes egyedi esetekkel szembesültünk. Előfordult, hogy középkorú ember a fertőzést követő átmeneti javulás után hirtelen összeomlott, és elhunyt. Gyerekek megbetegedése az eddigi tapasztalat alapján ritka, de Borsodnádasdon előfordult, hogy a debreceni klinikákra került egy kis beteg, aki szerencsére már jobban van

– írta. A védőoltás hatásossága mellett érvelt akkor is, amikor megosztotta, hogy egy helyi zárt, 44 fős közösségből 34-en megkapták a vakcinát, míg hatan átestek a betegségen a második hullám során. Negyven embernél volt tehát ellenanyag-termelődés, aminek eredményeként senki sem betegedett meg a harmadik hullám során.

Hirdetés
Hirdetés