Hirdetés
Hirdetés

Áramütést szenvedett egy taktaharkányi gyermek – próbára bocsátották az anyját

| 2021. 04. 15. | 09:44:00
A bíróság végzése jogerős.
Áramütést szenvedett egy taktaharkányi gyermek – próbára bocsátották az anyját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szerencsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével próbára bocsátotta azt a nőt, akinek gondatlansága miatt egy gyermek áramütést szenvedett Taktaharkányban. A bíróság által megállapított tények szerint a nő családjával – köztük a kilenc hónapos kisfiával – élt együtt a borsod megyei településen. A vádlott 2020 augusztusában gyermekével együtt volt otthon, a konyhában a gyermeke etetéséhez készülődött. A konyha padlójára leterített takaróra tette le a gyermeket, aki hozzányúlt a szekrényen lévő, korábban meghibásodott, és a javítása során szigetelés nélkül hagyott, az elektromos hálózathoz csatlakoztatott hosszabbítóhoz.

Amikor a gyermek belenyúlt a hosszabbító váltókapcsoló részén lévő nyílásba, 8 napon túl gyógyuló, a jobb gyűrűsujján 3x3 mm-es áramjeggyel járó sérülést szenvedett.

A bíróság a vádlottal szemben életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt intézkedést alkalmazott, a nőt egy évre próbára bocsátotta. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését. 

Hirdetés
Hirdetés