Hirdetés
Hirdetés

Nézzen be Tokaj első ötcsillagos szállodájába!

| 2021. 04. 10. | 18:38:00
Mesebeli környezet, száz szoba, száz munkahely. Nyíregyházi cég végzi a kivitelezést.
Nézzen be Tokaj első ötcsillagos szállodájába!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lenyűgöző belső fotókat tett közzé az épülő Grand Hotel Tokaj szállodáról Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője április 9-én hivatalos Facebook-oldalán. A Csurgó-völgyi bejáráson mások mellett Papp László, Debrecen polgármestere is részt vett.

Pillantsunk együtt a jövőbe! Tokaj első, 5 csillagos szállodája még épül, viszont már most bepillantást nyerhetünk abba, hogyan is fog kinézni egy szoba. Az idén útjára induló, Tokaj-Hegyalját és a Zemplént érintő 150 milliárd forintos fejlesztési csomagnak köszönhetően, számos egyéb turisztikai attrakció is segíti majd a régió vonzerejét még magasabb szintre emelni – a fejlesztések fő célkitűzése pedig nem kevesebb: minthogy Magyarországon Tokaj-Hegyalja és a Zemplén legyen a harmadik legnépszerűbb turisztikai célpont Budapest és a Balaton után

– írta Koncz Zsófia.

Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Papp László, Debrecen polgármestere 

Száz szoba, öt csillag

Mint arról korábban beszámoltunk, a 100 szobás, ötcsillagos Grand Hotel Tokaj fejlesztését a beruházó Tokaj Csurgó Völgy Ingatlanfejlesztő Kft. 2017 júniusában kezdte meg a terület megvásárlásával, a tervezési munkák megkezdésével. A munkaterületet tavaly márciusban adták át. A projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében a kormány 3,449 milliárd összegű támogatásával valósul meg.

A közbeszerzési eljárás eredményeként a nyíregyházi székhelyű AKTUÁL BAU Kft. és a fővárosi illetőségű Grabarics Kft. konzorciuma nyerte el a kivitelezési munkákat. A beruházás kivitelezési szakaszának tervezett befejezési határideje 2021 év vége. A 2022-től üzemelő szálloda közvetlenül mintegy 100 új munkahelyet teremt, jelentősen javítja a térség minőségi szálláshely kínálatát, elősegíti a helyi termelők és beszállítók tevékenységét és jelentős adóbevételekkel járul hozzá a tokaji kiemelt turisztikai régió további fejlődéséhez.

Hirdetés
Hirdetés