Előzetesben a Kázsmárkon két ember halálát okozó, részeg sofőr

Borsodihír

2021.05.03. 17:48

Előzetesben a Kázsmárkon két ember halálát okozó, részeg sofőr

Tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne.

Hirdetés

Hirdetés

Halált okozó ittas járművezetés büntette miatt indult eljárás azzal a gyanúsítottal szemben, akinek a mai napon egy hónapra elrendelte a letartóztatását a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája - közölte a Borsodihírrel Horváth Dóra sajtószóvivő.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított férfi az általa vezetett személygépkocsival április 30-án a kora esti órákban, ittasan, érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett a borsod megyei Kázsmárkon. Az autóban a gyanúsított három ismerőse utazott. A gyanúsított a gépkocsival lakott területen haladt, az adott útszakaszon megengedett 50 km/h-t jelentősen meghaladó sebességgel, minek következtében egy kanyarban elvesztette az uralmát a jármű irányítása fölött, és az autó megcsúszott. A gépkocsi az úttest jobb oldalára sodródott, majd az ott parkoló hűtőkocsi mellett álló nőnek csapódott, aki mozgóárus volt. Az autó végül az úttest melletti füves területen állt meg.

A baleset következtében az elsodort nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A BMW-ben utasként egy apa és két fia utazott. Az egyik fiú a kórházba szállítását követően hunyt el, a másik fiúnak a karja roncsolódott, az édesapát is kórházba szállították fejsérüléssel, ő könnyebb sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottal szemben halált okozó ittas járművezetés büntette miatt indult eljárás, mely bűncselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértékére és a gyanúsított életkörülményeire figyelemmel tartani kell attól, hogy a szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne; vagy ismét hasonló bűncselekményt követne el. A felsorolt okok miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság döntését a gyanúsított elfogadta.                                                                          

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés