Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták a hernádkaki rablókat

| 2021. 05. 06. | 21:49:00
Négyen támadtak fiatalokra.
Letartóztatták a hernádkaki rablókat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája május 6-án elrendelte a letartóztatását annak a négy férfinak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Hernádkakon az utcán késsel támadtak fiatalokra, hogy értékeiket megszerezzék - közölte Horváth Dóra sajtószóvivő.

[Beillesztett cikk: Késes rablás Hernádkakon]

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2021. május 3-án este az utcán találkoztak a sértett fiatalokkal. Az idősebb gyanúsított egy 10 centiméter pengehosszúságú zsebkést vett elő, azzal hadonászott, miközben társaival együtt értékeik átadását követelték a sértettektől.

Az egyik sértett a fenyegetés hatására 1.500.- forintot átadott a kést tartó gyanúsítottnak, majd a fiatalok futva próbáltak menekülni a helyszínről. A gyanúsítottak követték a sértetteket, egyiküket a fején és a tarkóján ököllel megütötték, majd megrúgták. A bántalmazott férfi könnyebb sérülést szenvedett.    

A gyanúsítottakkal szemben rablás miatt indult büntetőeljárás, az elkövetők akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől, továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék az eljárás eredményességét, vagy újabb bűncselekményt követnének el. Mindezek okán a bíróság egy hónapra – 2021. június 6-ig - elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

A végzéssel szemben a gyanúsítottak fellebbeztek.

Hirdetés
Hirdetés