Több ezer műanyag kupak díszíti a kerítést Hejőcsabán

borsodihir.hu

2021.05.07. 10:30

Több ezer műanyag kupak díszíti a kerítést Hejőcsabán
(Fotók: sokszinuvidek.24.hu

Két nyáron át készült a mű.

Hirdetés

Hirdetés

Szabadosné Bihari Ágnes úgy döntött, újrahasznosítja az évek alatt összegyűjtött üdítős kupakokat és alkot belőle valami egészen egyedit. A sokszinuvidek.24.hu beszámolója szerint a nő 2012-ben költözött a férjével Miskolc-Hejőcsabára. Sok teendőjük volt, köztük az egyik vakolatlan kerítésfal eltüntetése. – Hosszú évek gyűjtögető munkájának eredményeként nagy kupakkészletem volt. Tudtam, egyszer felhasználom a sok kupakot valamire, és ekkor megtaláltam a módját – mondta.

A fal két nyár alatt készült el, és összesen 16 ezer kupakot használtak fel.

Ágnes tudatta, a madármotívum ötletét a kupakok sokszínűsége adta, hiszen a madarak a legszínesebb élőlények a világon. Kiemelte, a durva, vakolt felületet egy kissé ki kellett igazítani, amiben férje volt segítségére. A kijavított falra került fel a flexibilis kültéri ragasztó, amibe a nő belenyomkodta a kupakokat. - Az iránymutatást az előre elkészített, kockás papírra rajzolt keresztszemes minta adta. Végig nagyon kellett figyelni és folyamatosan számolni – közölte Ágnes. Először csak a szomszédok jártak a csodájára, ők hozták az utánpótlás kupakokat is, mert bizony az évek alatt összegyűjtött készlet kevésnek bizonyult.

– Akik erre sétálnak, mind megállnak és megcsodálják. A gyerekeknek különösen tetszik. Sok munka volt, de megérte – árulta el.
MiskolcHejőcsabakerítéskupakgyűjtés

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés