Hirdetés
Hirdetés

Elítélték Miskolcon a férfit, aki Molotov-koktéllal akarta megölni haragosát

| 2021. 06. 14. | 18:29:00
Feltehetőleg a szerencsén is múlt, hogy ez nem sikerült.
Elítélték Miskolcon a férfit, aki Molotov-koktéllal akarta megölni haragosát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, aki motorbenzinnel akarta felgyújtani ismerőse lakását - közölte Horváth Dóra sajtószóvivő.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott és a sértett korábbról ismerték egymást, a vádlott többször járt a sértett és családja lakásában.

2018 májusában - egy szóváltást követően - a vádlott az esti órákban megjelent a sértett házánál, bement a fészerbe, az ott talált

műanyag palackba motorbenzint töltött, beledugott egy rongydarabot, majd a ház egyik utcafronti ablakához ment, amelyen át egy terméskövet dobott a szobába.

Az ablakon keletkezett mintegy 60 cm átmérőjű nyíláson át a motorbenzinnel töltött műanyagpalack nyílásába helyezett anyagdarabot meggyújtotta, és az égő palackot bedobta a sértett házába. A palack becsapódásakor a tűz bealudt, így az nem terjedt tovább a környezetében lévő tárgyakra, azonban

az ún. „Molotov-koktél” alkalmas lett volna nagyobb tűz okozására, mely a sértett, valamint az édesanyja és annak gyermeke életét is veszélyeztethette volna.

A sértett az ablak betörésével járó zajt észlelte, kérdőre vonta a vádlottat, aki „Most megdöglesz, rátok gyújtom a házat!” kijelentéssel fenyegette meg a házigazdát.

A törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott által okozott tűz következtében sérülés és anyagi kár sem keletkezett. Az ítélet nem jogerős, a jogorvoslat tárgyában az ügyészség, a vádlott és védő is három napon belül nyilatkozhatnak.

Hirdetés
Hirdetés