Hirdetés
Hirdetés

A mádi tűzoltó számára a 215 kiló a cél

| 2021. 07. 12. | 17:12:00
Meghívót kapott a Bajnokok Ligájába.
A mádi tűzoltó számára a 215 kiló a cél
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kellemes meglepetésben volt része Juhász Péternek június végén: az egyik edzését követően a Strongman Champions League szervezőinek üzenete várta a mádi erősembert, melyben meghívták a sorozat finnországi állomására.

– A téli holtidényben a párom segítségével készítettem egy anyagot az eddigi eredményeimről, nem csupán a versenyeken elért helyezésekről, hanem a különböző számokban elért rekordjaimról, súlyokról. Úgy voltam vele, nem veszíthetek semmit, ha elküldöm ezt az anyagot a Bajnokok Ligája szervezőinek. Úgy voltam vele, ha nem nézik meg, nem nézik meg, de egy próbát megér. Hónapok teltek el, nem is igazán számítottam már a megkeresésre, és most mégis itt tartunk. A szervezőkkel való egyeztetés után már lefoglaltuk a repülőjegyet, megkaptam a pontos programot is, így tudom, mire készüljek. Nagy kihívás lesz, olyan kihívás, amire jó ideje vágytam – mondta a Prémium Médiának Juhász Péter a felkérés után.

– Tizennégy éve edzek, tizennégy éve hajt a vágy, hogy a nemzetközi porondon is kipróbálhassam magam. Hiszek abban, hogy mostanra érett be a dolog annyira, hogy fizikai teljesítményben és fejben is elértem azt a szintet, reális legyen egy ilyen megmérettetés

– tette hozzá a mádi tűzoltó, aki nem aprózza el a célokat, szeretne a középmezőny élén végezni, és ezzel olyan teljesítményt nyújtani, ami a későbbi fordulókra is meghívót érhet.nA kétnapos versenyen összesen nyolc szám vár majd a résztvevőkre – az első napon három, a másodikon öt.

– Rönknyomás, felhúzás és kőgolyópakolás lesz az első nap, majd autótartás, magasba dobás, egy vegyespakolás – ami nekem kifejezetten menni szokott, így végre kiderülhet, hogy nemzetközi szinten mire leszek képes -, lesz egy keretcipelés lengősúllyal, majd egy újabb kőgolyóemelés, 130 kilótól horrort jelentő 245-ig. 190 kilóig húszasával emelkedik a súly, utána pedig 215 majd 245. Érzékeltetésül, a magyar csúcs 228 vagy 232 kiló, hallottam már mindkét adatot több embertől is, és ez egy húszéves rekord. Őszintén megmondom, számomra a 215 kiló a cél, ha addig eljutok – nyolcadik versenyszámként, ott is négy golyót már felpakolva – nem lesz gyenge dolog, viszont annál kiválóbb bemutatkozás.”

Hirdetés
Hirdetés