Hirdetés
Hirdetés

Borsodi egyetemisták, erre nagyon figyeljetek oda!

| 2021. 07. 21. | 17:46:00
Ilyen árakkal érdemes kalkulálni Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Szegeden.
Borsodi egyetemisták, erre nagyon figyeljetek oda!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az albérletpiacon július 22-től, a felsőoktatási ponthatárok kihirdetésével indul a főszezon, amelyben idén ugyan nem várható jelentős emelkedés az albérletárakban, a fiataloknak azonban két- vagy akár háromhavi kaucióval is számolniuk kell a lakáspiaci szakértők szerint.

Az Otthon Centrum az MTI érdeklődésére közölte, a ponthatárok kihirdetését követően sem várható jelentős emelkedés az albérletárakban, hiszen még mindig sok olyan lakás van a piacon, amelynek tulajdonosai korábban rövid távú kiadással foglalkoztak. Számottevő változás addig nem is várható, amíg a turizmus ismét erőre nem kap.

A féléves adatok alapján Budapesten az egy szobás lakások átlagára 100 ezer forint körül alakult városrésztől függetlenül. A kétszobás lakások bérleti díja a belvárosban a legmagasabb átlag 168 500 forint, míg Budán 147 500 forint volt.

Az ingatlan.com elemzéséből az is kiderült, hogy a nagyobb egyetemvárosok közül Debrecenben 110 ezer, Győrben 108, Miskolcon 85 ezer, Pécsen 99 ezer, Szegeden pedig 100 ezer forintos bérleti díjakkal indul az albérletpiaci főszezon.

Az elmúlt másfél év tapasztalatai alapján vis maiorként javasolt belevenni az albérleti szerződésbe, hogy online oktatás esetében negatív szankciók nélkül legyen lehetőség annak felmondására.

Hirdetés
Hirdetés