Hirdetés

Hirdetés

Fegyőrre támadt a sátoraljaújhelyi börtönben – vádat emeltek a rab ellen

ugyeszseg.hu

2021.07.09. 08:54

Fegyőrre támadt a sátoraljaújhelyi börtönben – vádat emeltek a rab ellen
A kép illusztráció.

Nem akarta levenni a kabátját.

Hirdetés

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség egy szabadságvesztés büntetését töltő férfival szemben, aki erőszakkal akadályozta a vele szemben jogszerűen fellépő fegyőr intézkedését a helyi büntetés-végrehajtási intézetben.  A vádirat szerint 2020 januárjának egyik reggelén, miután a vádlott a büntetés-végrehajtási intézet sétaudvaráról visszatért a fogvatartási épületbe, az ott szolgálatot teljesítő őr felszólította őt, hogy a kabátját vegye le, és tegye be az öltözőszekrénybe. A vádlott az utasítás teljesítését megtagadta és hangosan szitkozódni kezdett, melyet észlelt az intézet két, közelben tartózkodó dolgozója, akik kollégájuk segítségére siettek.

Mivel a vádlott a fegyőrök utasításait továbbra sem volt hajlandó teljesíteni, a három férfi a vádlottal szemben testi kényszert alkalmazott, és megpróbálták őt megbilincselni.

A vádlott azonban ellenállt, az őrök fogásából kiszabadult, majd egyikük karját megragadta, és maga felé rántotta a sértettet. Miután a sértettnek a vádlott szorításából sikerült kiszabadulnia, a továbbra is fenyegetőző vádlottat az őrök a zárkájába kísérték.

A járási ügyészség a büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárására tett indítványt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnak.
börtönSátoraljaújhelyHivatalos személy elleni erőszak

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés