Hirdetés
Hirdetés

Fejlesztenék a Tokaj-Hegyalja Egyetem főépületét

| 2021. 07. 26. | 14:33:00
A diákhotelt is bővítenék.
Fejlesztenék a Tokaj-Hegyalja Egyetem főépületét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. kivitelezőt keres a Tokaj-Hegyalja Egyetem főépületének felújításához, a Furmint Hotel felső két szintjének diákhotellé történő átalakításához szükséges tervezői feladatok ellátásához.

A nyertes pályázó feladata az oktatási főépület rekonstrukciója, belsőépítészeti és infrastrukturális korszerűsítéséhez belsőépítészeti koncepcióterv egyeztetése és elkészítése, településképi terv megvalósítása, az építési- és kiviteli tervdokumentáció elkészítése. Ezeken túl a diákhotel további kollégiumi férőhelyek biztosításához szükséges építési- és kiviteli tervdokumentáció elkészítése, valamint a Tokaj-Hegyalja Egyetem kampusz épületegyüttes és a környezetének figyelembevételével koncepcióterv elkészítése a hosszútávú fejlesztések lehetőségének megalapozásához.

A július 26-i Közbeszerzési Értesítő szerint a főépületek az 1909-es években épültek, a rekonstrukció a tetőszerkezetre, a nyílászárókra és a belső átalakításra vonatkozik az oktatáshoz szükséges bútorokkal és berendezésekkel együtt. A tervek szerint kezdetben 300 hallgató és 100 oktató kezdené meg a munkát. (A hosszútávú tervek szerint 600 hallgató és 135 oktató lesz.) Az épület földszintjén közösségi teret, tantermeket, laborokat, szertárakat, mosdókat és büfét alakítanának ki. Az emeleten kapnának helyet az oktatói irodák, a díszterem, a vezetői iroda és további tantermek.

A Furmint Hotel a 90-es évek elején készült. A tervek szerint a 3. és 4. emeleten mai kornak megfelelő, európai színvonalú kollégiumi szobákat hoznának létre, ahol 40 főt szállásolhatnának el. A szakemberek feladata emellett a kampusz kialakításához szükséges telepítési tanulmányterv elkészítése. 

Hirdetés
Hirdetés