Hirdetés
Hirdetés

Idős, betegek embereket fosztott és rabolt ki Mezőkövesden

| 2021. 07. 15. | 12:31:00
Letartóztatásban várja a bíróság döntését.
Idős, betegek embereket fosztott és rabolt ki Mezőkövesden
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kifosztás és minősített rablás miatt vádat emelt a Mezőkövesdi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki két időskorú és egészségi állapotánál fogva a bűncselekmény elhárítására nem képes férfitől vette el az értékeit. A vádirat szerint április 25-én délelőtt a vádlott és egy ismerőse azért mentek be a sértett mezőkövesdi házának udvarára, mert az idős férfi felesége segítséget kért tőlük, hogy az udvaron rosszul lett sértettet segítsenek bevinni a lakásba. Miután a két férfi a mozgásképtelen sértettet bevitte a házba, az idős férfit háttal a falnak támasztva a padlóra ültették. A vádlott ekkor vette észre a sértett kigombolt ingén keresztül a nyakában viselt arany nyakláncot és a rajta lévő arany medált.

A vádlott – kihasználva, hogy a sértett állapota miatt nem tudja a cselekményt megakadályozni – a 120 ezer forint értékű ékszert kiszakította a férfi nyakából, majd sietősen távozott a lakásból.

Pár nappal később a vádlott bement egy mezőkövesdi lakásba, egy ott vendégként tartózkodó idős férfi külön bejáratú lakrészébe, és a sértettnek gyógyszert kínált megvételre. Miután a férfi közölte, hogy nem akar vásárolni, a vádlott rövid időre elhagyta a szobát, azonban rövidesen visszatért, majd a sértettet a bal vállánál nagy erővel meglökte, aki ennek következtében az ágyra esett. Ekkor a vádlott – kihasználva, hogy az idős, gyenge fizikumú és betegsége miatt mozgáskorlátozott férfi nem tud számottevő ellenállást kifejteni - a sértett jobb kezéből kicsavarta az idős férfi táskáját és azt a benne lévő 22 ezer forint értékű mobiltelefonnal együtt eltulajdonítva távozott a helyszínről. A vádlott cselekménye következtében a sértett a jobb kezén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Hirdetés
Hirdetés