Hirdetés
Hirdetés

Sátoraljaújhelyen éppen zajlik egy mini Tusványos

| 2021. 07. 22. | 16:55:00
Erős nemzetállamokon alapuló erős Európára van szükség - így Varga Judit.
Sátoraljaújhelyen éppen zajlik egy mini Tusványos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A sikerekre irányuló nyitottság jelenti a jövőt a magyaroknak és Európának, nem az alkalmazkodás a nyugati elvárásokhoz - közölte az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke a Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetem csütörtöki megnyitóján, Sátoraljaújhelyen. A politikus a "reStart-reNewal - Újraindítás-megújulás" mottóval megrendezett nemzetpolitikai tematikájú rendezvényen azt mondta: Közép-Európában megvan a lehetőség arra, hogy a járvány követően "Mercedeskent" induljon újra, és olyan sikertörténetté váljon, amelynek építésében a magyarok is szerepet vállalnak.

A 20. század arról szólt, hogyan lehet szétverni Közép-Európát, amelynek "összerakása" a magyar nemzetpolitikának és külpolitikának nagyon fontos célkitűzése - fogalmazott Németh Zsolt.  Hozzátette, a "te sikered az én sikerem" elve jelenti a jövőt Európának és a közép-európai térségnek, a nemzeti kisebbségek pedig motorjai és egyben haszonélvezői ennek a szemléletnek.

Magyarország szerint erős nemzetállamokon alapuló erős Európára van szükség, ezt a koncepciót számos uniós tagállam támogatja

- jelentette ki az igazságügyi miniszter.  Varga Judit a Nemzeti kisebbségvédelem a Kárpát-medencében és Európában című panelbeszélgetésen azt mondta, nem véletlen, hogy a föderalista, illetve az erős nemzetállamok erős Európája koncepció összeütközését látjuk napjainkban. A kisebbségvédelemről szólva jelezte, azt jobbára "relatívan, diszkriminatívan értelmezi a mostani brüsszeli adminisztráció".

Hirdetés
Hirdetés