Hirdetés

Hirdetés

Sátoraljaújhelyi férfiak futtattak lányokat Berlinben +Videó

police.hu

2021.07.15. 10:38

Sátoraljaújhelyi férfiak futtattak lányokat Berlinben +Videó

A kiszolgáltatott helyzetben lévő nőktől elvették a keresetüket.

Hirdetés

A rendőrség nyomozást folytat id. B. Zsolt, ifj. B. Zsolt, B. Attila és B. János sátoraljaújhelyi lakosokkal szemben emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt. A gyanú szerint az egymással rokoni, baráti kapcsolatban álló gyanúsítottak 2013. és 2019. között tevékenyen közreműködtek legalább kilenc, kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar nő Berlinbe történő kiszállításában és elszállásolásában abból a célból, hogy ott prostitúciós munkát végezzenek.

Az elkövetők Berlinben az áldozatok prostitúciós tevékenységét szoros felügyelet alatt tartották, meghatározva számukra a munkavégzés időtartamát és pontos helyszínét, illetve a tőlük elvárt napi bevétel minimum összegét. Keresetüket részben vagy egészben elvették, és azt saját megélhetésükre fordították.

Az évek során több 10 millió forintot szereztek így a kiszolgáltatott helyzetben tartott áldozatoktól. A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján az Emberkereskedelem Elleni Osztály felkérésére július 13-án a reggeli órákban a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Bevetést Támogató Osztálya, illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén Rendőr-főkapitányság munkatársai tartózkodási helyükön intézkedés alá vonták mind a négy gyanúsítottat. Az öt helyszínen tartott kutatás során a rendőrök a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható bizonyítási eszközök (mobiltelefonok, SIM kártyák, feljegyzések) mellett készpénzt, valamint egy személygépkocsit is lefoglaltak. A gyanúsítotti kihallgatásokat követően a rendőrség egy személy esetében kezdeményezte a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését.

A gyanúsítottak terhére rótt minősített emberkereskedelem bűntett büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.

Frissítés: a Miskolci Járásbíróság augusztus 15-ig elrendelte letartóztatását az emberkereskedelem elkövetésével gyanúsított egyik sátoraljaújhelyi férfinak. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett.

Galéria

Sátoraljaújhelyprostitúcióemberkereskedelem

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés