Hirdetés
Hirdetés

Sportkomplexumot építenek Sátoraljaújhelyen

| 2021. 07. 05. | 15:03:00
2022 márciusára készülhet el.
Sportkomplexumot építenek Sátoraljaújhelyen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődik július 6-án a sátoraljaújhelyi Rákóczi-tábort kiegészítő sportkomplexum építése; a kormány támogatásával megvalósuló létesítmény a tervek szerint a jövő év márciusára elkészül – közölte a Rákóczi Szövetség. A szervezet kiemelte,

a sportkomplexum révén újabb fejlesztéssel bővül a nemzeti összetartozás napján Sátoraljaújhelyen átadott, teljes egészében megújult Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont.

A nyertes kivitelezőnek kedden adják át ünnepélyesen a területet, ahol azonnal megkezdődnek a munkálatok. A közlemény szerint a rendezvényközpont a sportkomplexummal kiegészülve a jövőben óriási lehetőséget jelent a Rákóczi Szövetség közösségének, kiemelten a magyar fiatalok találkozásának és kapcsolatépítésének szempontjából, de ezzel együtt Sátoraljaújhelynek és a régiónak is. A komplexum egy 500 fiatal befogadására alkalmas sport- és rendezvénycsarnokot, egy 25 méter hosszúságú, szabad vízfelületű úszómedencét, két nagyméretű sportpályát, egy röplabdapályát, egy szabadtéri színpadot és ahhoz kapcsolódó lelátót foglal majd magában. A több mint 1600 négyzetméter alapterületű csarnokban teremlabdarúgó-, kézilabda- és kosárlabdapályát, öltözőket, mosdókat, valamint egy szaunát és merülőmedencét tartalmazó wellness-részleget építenek. A sportcsarnok részben terepbe süllyesztve, zöldtetős kialakítással készül, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik majd az Alföldre, a Tokaj-hegyre és Sárospatakra.

Hirdetés
Hirdetés