Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új szolgálati formával próbálkozik a honvédség

| 2021. 07. 21. | 14:13:00
A 6 hónapos munka két részből áll.
Új szolgálati formával próbálkozik a honvédség
Hirdetés
Hirdetés

Új szolgálati formát indít a Magyar Honvédség – jelentette be a honvédelmi miniszter július 21-én. Benkő Tibor elmondta: az önkéntes katonai szolgálatra azon fiatalok jelentkezését várják, akik valamiért csak később kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat, valamint azokét is, akik tanulmányaikat befejezték, de nem szereztek végzettséget, szakképzettséget. 

A kiképzés minden megyében elindul majd, ahol legalább 20-an jelentkeznek. Az új típusú katonai szolgálatra azok a 18 és 65 év közötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező, büntetlen előéletű magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik megfelelnek az egészségügyi és pszichológiai alkalmassági vizsgálaton. A szerződéses katonai alkalmasságihoz képest egyszerűsített vizsgálaton kell megfelelni. Az új szolgálati formát maximum 400 résztvevővel tervezik elindítani, de a jelentkezők száma alapján a későbbiekben még elképzelhető, hogy bővítik a létszámkeretet.

Jelentkezni július 22-től augusztus végéig lehet a toborzóirodákban vagy az onlinetoborzo@mil.hu címen. További információ a honvedelem.hu/oksz oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés