Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A címvédő Ferencváros fordított a Mezőkövesd ellen

| 2021. 08. 14. | 22:28:00
A találkozón öt gól született.
A címvédő Ferencváros fordított a Mezőkövesd ellen
Hirdetés
Hirdetés

A címvédő Ferencváros hátrányból fordított, és végül 4-1-re legyőzte a vendég Mezőkövesdet az OTP Bank Liga harmadik fordulójának augusztus 14-i játéknapján.
A hazai gárda nem fordított kellő figyelmet a kezdésre, így Nagy Dániel fejesével a 6. perc végén előnybe jutott a vendégcsapat, amely a folytatásban beszorult a térfelére. A Ferencváros azonnal felpörgette a ritmust, és játékában benne volt ugyan a gól, de a fegyelmezett kövesdiek kapujára ritkán jelentett direkt veszélyt.

Az első félidő ötperces hajrájában aztán elég volt két villanás, és fordított a vendéglátó: előbb Botka centerezését Boli lőtte Antal kapujába, majd formás akció végén Mak talált be Zubkov remek előkészítése után.

A második játékrész elején bátran támadott a Mezőkövesd - Dibusznak is akadt komoly védenivalója -, de az FTC 15 perc után rendezte sorait, és vissza tudta vinni a játékot a mezőnybe. A 67. percben a videobírós (VAR) visszajátszás megtekintése után ítéltek büntetőt a hazaiak javára, amit a sértett Uzuni váltott gólra. A hátralévő időben a vendégekben erő és tűz sem maradt, hogy felzárkózzanak, a hazaiak eközben a biztonságra koncentráltak, és járattak a labdát. Ennek megfelelően komoly helyzetek már nem adódtak, az eredmény az utolsó percig nem változott, de akkor Boli egyéni megmozdulás végén betalált. A hajrában egy ütközés után az alig tíz perce becserélt Nguen bicegve hagyta el a játékteret, és miután a hazaiak addigra már az összes cseréjüket kihasználták, a végjátékra tízen maradtak a pályán.

A Ferencváros házigazdaként élvonalbeli mérkőzésén továbbra is veretlen a Mezőkövesddel szemben: három döntetlen mellett nyolcadszor győzte le. A bajnoki idényben Pintér Attila csapata két győzelem után először vesztett pontokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés