Hirdetés
Hirdetés

A tiszaújvárosi önkormányzat hozzájárulna az otthonteremtéshez

| 2021. 08. 17. | 20:54:00
Segítenék a helyieket.
A tiszaújvárosi önkormányzat hozzájárulna az otthonteremtéshez
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb, önként vállalt támogatást vezetünk be Tiszaújvárosban! – írta augusztus 17-i Facebook-bejegyzésében Fülöp György. Tiszaújváros polgármestere kiemelte, szeretnének hozzájárulni a városban élő, valamint a letelepedni kívűnó családok otthonteremtéséhez, ezért egy támogatási rendszert dolgoztak ki. – Az önkormányzat 2 millió forint kamatmentes, visszatérítendő támogatást nyújt az önkormányzati tulajdonú építési telkek megvásárlásához, valamint 2 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a lakóépülettel történő beépítéshez – tudatta.

A támogatásra azok a magyar állampolgárságú házastársak, élettársi kapcsolatban élő, egyedülálló vagy egyedül élő személyek lennének jogosultak, 

  • akik a kérelem benyújtását megelőzően legalább 1 év folyamatos tiszaújvárosi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek, illetve
  • akiknek lakó- vagy tartózkodási helye nem Tiszaújváros közigazgatási területén van, de a kérelem benyújtását megelőzően legalább 10 év tiszaújvárosi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkeztek.

A Keleti-lakóövezetben összesen 43 beépíthető lakótelket alakítottak ki, melynek első értékesítési ütemét októberre tervezik. Ezek lehetnek az első olyan telkek, melyekre igénybe vehető a támogatás. 

Hirdetés
Hirdetés