Hirdetés

Több mint négymilliárd forintból épül kötélhíd Sátoraljaújhelyen

borsodihir.hu

2021.08.10. 16:12

Több mint négymilliárd forintból épül kötélhíd Sátoraljaújhelyen
A projekt korábbi látványterve.

A hídfők körüli területre csak a kalandpark nyitvatartási idején belül lehet belépni.

Hirdetés

Hirdetés

A győri Graboplan Industrie Kft. végzi a Szárhegy és Várhegy közötti kötélhíd építésével kapcsolatos feladatokat nettó 4 milliárd 98 millió forintért. Az augusztus 10-i Közbeszerzési Értesítő szerint a nyertes ajánlattevő feladata az építmény kivitelezése és a tervezése is. A látogatók a hidat a Várhegyen és a Szárhegyen kiépülő, valamint a már meglévő utakon, sétányokon keresztül közelíthetik majd meg.

A hídfők térségét kerítéssel körbe zárják, oda csak a kalandpark nyitvatartási idején belül, belépőjegy megfizetése után lehet belépni.

A híd járófelületének szélessége 1,2 méter, a fesztávolsága pedig 700 méter. A híd szerkezete kötélhíd lesz, azaz a megfogási pontok között kifeszített kábelek lesznek a híd fő teherviselő elemei. A megfogási pontokat (hídfőket) a két hegyen azonos magasságban helyezik el. A hosszszelvény kizárólag gyalogosan lesz járható, a legmeredekebb szakaszok pedig a hídfőknél alakulnak ki. A híd középső, több száz méter hosszú szakaszán egy kellemesen járható, nagyjából vízszintes részt vehetnek igénybe a látogatók. Az építés során a szakembereknek minimum 140 tonna acélszerkezetet kell beépíteniük, ami nem tartalmazza a kötélelemeket.

A munkáról szóló vállalkozási szerződést július 27-én írták alá.
Sátoraljaújhelyközbeszerzéskötélhídfüggőhíd

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés