Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint négymilliárd forintból épül kötélhíd Sátoraljaújhelyen

| 2021. 08. 10. | 18:12:00
A hídfők körüli területre csak a kalandpark nyitvatartási idején belül lehet belépni.
Több mint négymilliárd forintból épül kötélhíd Sátoraljaújhelyen
Hirdetés
Hirdetés

A győri Graboplan Industrie Kft. végzi a Szárhegy és Várhegy közötti kötélhíd építésével kapcsolatos feladatokat nettó 4 milliárd 98 millió forintért. Az augusztus 10-i Közbeszerzési Értesítő szerint a nyertes ajánlattevő feladata az építmény kivitelezése és a tervezése is. A látogatók a hidat a Várhegyen és a Szárhegyen kiépülő, valamint a már meglévő utakon, sétányokon keresztül közelíthetik majd meg.

A hídfők térségét kerítéssel körbe zárják, oda csak a kalandpark nyitvatartási idején belül, belépőjegy megfizetése után lehet belépni.

A híd járófelületének szélessége 1,2 méter, a fesztávolsága pedig 700 méter. A híd szerkezete kötélhíd lesz, azaz a megfogási pontok között kifeszített kábelek lesznek a híd fő teherviselő elemei. A megfogási pontokat (hídfőket) a két hegyen azonos magasságban helyezik el. A hosszszelvény kizárólag gyalogosan lesz járható, a legmeredekebb szakaszok pedig a hídfőknél alakulnak ki. A híd középső, több száz méter hosszú szakaszán egy kellemesen járható, nagyjából vízszintes részt vehetnek igénybe a látogatók. Az építés során a szakembereknek minimum 140 tonna acélszerkezetet kell beépíteniük, ami nem tartalmazza a kötélelemeket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés