Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elítélték a Tiszalúcon kalauzt bántalmazó férfit

| 2021. 09. 16. | 18:34:00
Megütötte, leköpte a vasutast.
Elítélték a Tiszalúcon kalauzt bántalmazó férfit
Hirdetés
Hirdetés

A Szerencsi Járásbíróság ítéletet hozott a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárásban - közölte a Borsodihírrel Majoros Tünde sajtótitkár.

A tényállás szerint a vádlott 2020. május 5-én este a tiszalúci állomáson szállt fel a Szerencs felé tartó vonatra. A jegyellenőr - a későbbi sértett - észlelte a férfi ittas állapotát, ezért nem adott jelzést a mozdonynak az indulásra. Felszólította a vádlottat menetjegye átadására, aki azonban közölte: most szabadult a börtönből, ezért nincs jegye. A kalauz ekkor arról tájékoztatta, hogy a vonaton is megveheti azt, illetve felszólította a szabadulását igazoló okirat bemutatására. Mivel a vádlott ennek nem tett eleget, pénz híján jegyet sem tudott venni, így a sértett leszállította a vonatról. A vádlott erre a peronon arcon ütötte és köpte a sértettet.

A jegyellenőr közfeladatot ellátó személynek minősül.

Bocsánatot kért

A bíróság a vádlottat a bűncselekmény elkövetése miatt 5 év szabadságvesztésre ítélte, mellette 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, egyúttal kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből. Súlyosító körülményként értékelte a vádlott erőszakos, többszörösen büntetett előéletét, valamint elkövetéskori, önhibából eredő ittasságát, míg enyhítő körülménynek tekintette azt, hogy a sértett a vádlott bocsánatkérését elfogadta.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítés iránt fellebbezett, az ügyészség 3 munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, ezért az ítélet nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés