Hirdetés
Hirdetés

Félő, hogy megszöknének a tiszaújvárosi halálos késelés gyanúsítottjai

| 2021. 09. 20. | 18:46:00
Szóváltás után kerültek elő a kések.
Félő, hogy megszöknének a tiszaújvárosi halálos késelés gyanúsítottjai
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akikkel szemben halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás - közölte a Borsodihírrel Majoros Tünde sajtótitkár.

[Beillesztett cikk: Őrizetben a tiszaújvárosi halálos késelés prügyi gyanúsítottjai]

A gyanú szerint a négy sértett férfi szeptember 17-én egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen italozott. A három gyanúsított a késő esti órákban autóval érkezett a helyszínre, majd a két társaság között szóváltás alakult ki, amely tettlegességig fajult: a gyanúsítottak ütlegelték, illetve megszúrták a sértetteket, azután pedig kocsiba ültek, és elhajtottak. Nem sokkal később a Tiszalúc és Taktaharkány közötti útszakaszon fogták el őket.

Életveszélyesen sérültek

A sértettek egyike hasi szúrt sérülésének következtében a mentőben életét vesztette. Két társának nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes – szív, valamint vesetájéki – sérülései keletkeztek.

Ha velük szemben a gyanú beigazolódik, halált okozó, illetve életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. A szankció lehetséges tartama és gyanúsítottak személyi körülményei alapján a szökés, elrejtőzés veszélye reális. Az eljárás jelen szakaszában tartani kell attól is, hogy a terheltek szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást megnehezítenék, veszélyeztetnék; ezt erősíti az a körülmény, hogy a helyszínről együttesen, a rendőri intézkedést meg nem várva távoztak, és őket más településen fogták el.

Fellebbeztek

A fenti okokból a Miskolci Járásbíróság október 20. napjáig elrendelte mindhárom gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, mert a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Hirdetés
Hirdetés