Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatásban: fahasábbal verték szét a monoki fiatalok a gátőr fejét

| 2021. 09. 17. | 12:45:00
Akár 15 évet is kaphatnak.
Letartóztatásban: fahasábbal verték szét a monoki fiatalok a gátőr fejét
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a két fiatalkorúnak a letartóztatását, akiket a  szeptember 14-én Monok határában elhunyt férfi megölésével gyanúsítanak.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két fiatal a Monok melletti horgásztónál alkalmi munkát végzett. Napközben engedély nélkül magukhoz vették a gátőrként dolgozó sértett autóját és azzal egy nádas-füves területen elakadtak. Amikor ezt a sértett észlelte, ingerült lett és közölte a gyanúsítottakkal, hogy feljelentést fog tenni az esetről. Szóváltásuk tettlegességig fajult: a két terhelt puszta kézzel, illetve a helyszínen talált fahasábokkal ütlegelte a sértettet, leginkább a fejét.

A 77 éves sértett a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette. A fiatalok a holttestet a tó melletti erdős részre húzták, azt faágakkal és levelekkel fedték el.

Cselekményük alkalmas lehet a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására, amely akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, azonban a további nyomozási cselekmények alapján nem zárható ki súlyosabb minősültség sem.

A kiszabható büntetés lehetséges tartama önmagában megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét, amelyet nem ellensúlyoz a gyanúsítottak tanulói jogviszonya sem, mivel iskolaidőben végezték az alkalmi munkát és egyhelyben tartózkodásuk családi környezetük ellenére is könnyen felszámolható. Tartani kell attól is, hogy a terheltek a büntetőeljárásban részt vevő személyek befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítenék a bizonyítást. A bíróság figyelemmel volt arra is, hogy a fiatalok törekedtek a sértett holttestének elrejtésére, amellyel a felderítést kívánták akadályozni.

[Beillesztett cikk: 14 és 16 éves fiúk ölhettek meg egy bácsit Monoknál]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés