Hirdetés
Hirdetés

Szarvasbőgést hallgattak a borsodi kisvasutakon

| 2021. 09. 21. | 16:13:00
Vadétel-kóstolás és trófeabemutató is szerepelt a programban.
Szarvasbőgést hallgattak a borsodi kisvasutakon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szarvasbőgés-hallgató vonatozást rendezett az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Lillafüredi és a Pálházi Állami Erdei Vasúton a vadászati világkiállítás programsorozat részeként; a két rendezvényen összesen csaknem ötszázan vettek részt.

Az erdészeti társaság szeptember 21-én közölte: a lillafüredi kisvasút „Vadászkürt Expressz” vonata Ortástetőig közlekedett, onnan  erdei túrán jutottak el a résztvevők Andókútra, a második szerelvény végállomására. Andókúton trófea- és vérebes bemutatón vehettek részt, betekintést kaptak az erdei gasztronómia és gombagyűjtés érdekességeibe. A visszaúton lehetőség nyílt szarvasbőgés-hallgatásra, a csanyiki erdei iskolánál pedig a terítékkészítésről és a vadászetikáról tudhattak meg többet.

A Hegyközben a pálházi kisvasút vonalára várták az érdeklődőket. A szerelvény Pálházáról Rostallóra közlekedett. A programban szerepelt trófea-, véreb- és solymászbemutató, valamint vadétel-kóstolás is. A visszaúton Kemence-pataknál egy gímbika terítéket láthattak, valamint a kisvonatról a bikák jellegzetes bőgő hangját is hallhatták.

Hirdetés
Hirdetés