Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Terrorcselekménnyel fenyegetőzött egy férfi egy borsodi faluban

| 2021. 09. 13. | 15:15:00
Itt az ítélet.
Terrorcselekménnyel fenyegetőzött egy férfi egy borsodi faluban
Hirdetés
Hirdetés

Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt a Miskolci Törvényszék előkészítő ülésen hozott ítéletével 2 év 8 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azt a férfit, aki egy borsodi település képviselő-testületi tagjait életveszélyesen megfenyegette.

A vádlott 2020 szeptemberében 50 ezer forint rendkívüli segélyt akart igényelni a település önkormányzatától. A pénz megszerzése érdekében felszólította a képviselő-testület egyik tagját, hogy intézkedjen, mert különben ő fog intézkedni. A vádlott – célja elérése érdekében – megjelent a községházán és egy, a zsebéből előhúzott csavarhúzóval az alpolgármestert azzal fenyegette meg, hogy amennyiben nem kapja meg a pénzt, akkor előbb a polgármester, majd a képviselő-testület tagjainak a torkát fogja ezzel az eszközzel átszúrni. A férfi a fenyegetést követően távozott a helyszínről.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője három munkanapot tartott fenn jogorvoslati nyilatkozata megtételére, így az ítélet nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés