Hirdetés
Hirdetés

Tízmilliárdos beruházás Sátoraljaújhelyen

| 2021. 09. 21. | 20:43:00
Az elsődleges cél a kapacitásbővítés, a versenyképesség fokozása.
Tízmilliárdos beruházás Sátoraljaújhelyen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel 10 milliárd forint értékű beruházást valósít meg a Continental Dohányipari Zrt. a cégcsoporthoz tartozó idén 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyárban. A beruházás keretében egy szintenként 1800 négyzetméter alapterületű, 3 szintes üzemcsarnokot alakítanak ki. Az elsődleges cél a kapacitásbővítés, illetve a dohány-előkészítés folyamatának modernizálásához elengedhetetlenné vált egy erre technológiailag is alkalmas üzem létrehozatala - írja az origo.hu.

Az új üzem 5400 négyzetméterrel fogja növelni a gyár nettó üzemi területét, és körülbelül 25 százalékkal növekszik majd a társaság vágat-előállítási kapacitása, továbbá teljesen megújul a dohány-előkészítési folyamat. A beruházás részeként beszerzett modern géppark révén a társaság még versenyképesebbé válhat a dohánypiacon - olvasható a cég közleményében.

Az üzem építési munkálatai idén februárban kezdődtek meg, a kialakítás a terveknek megfelelően halad, szeptemberre az üzem teljes vasbeton váza elkészül, így az átadásra 2022. március végén kerülhet sor.

Hirdetés
Hirdetés