Hirdetés

Tízmilliárdos beruházás Sátoraljaújhelyen

orio.hu

2021.09.21. 18:43

Tízmilliárdos beruházás Sátoraljaújhelyen
Fotó: origo.hu

Az elsődleges cél a kapacitásbővítés, a versenyképesség fokozása.

Hirdetés

Hirdetés

Közel 10 milliárd forint értékű beruházást valósít meg a Continental Dohányipari Zrt. a cégcsoporthoz tartozó idén 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyárban. A beruházás keretében egy szintenként 1800 négyzetméter alapterületű, 3 szintes üzemcsarnokot alakítanak ki. Az elsődleges cél a kapacitásbővítés, illetve a dohány-előkészítés folyamatának modernizálásához elengedhetetlenné vált egy erre technológiailag is alkalmas üzem létrehozatala - írja az origo.hu.

Az új üzem 5400 négyzetméterrel fogja növelni a gyár nettó üzemi területét, és körülbelül 25 százalékkal növekszik majd a társaság vágat-előállítási kapacitása, továbbá teljesen megújul a dohány-előkészítési folyamat. A beruházás részeként beszerzett modern géppark révén a társaság még versenyképesebbé válhat a dohánypiacon - olvasható a cég közleményében.

Az üzem építési munkálatai idén februárban kezdődtek meg, a kialakítás a terveknek megfelelően halad, szeptemberre az üzem teljes vasbeton váza elkészül, így az átadásra 2022. március végén kerülhet sor.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés