Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több rendőr lesz Tiszaújvárosban, miután egy vendégmunkás 13 éves lányra támadt

| 2021. 09. 07. | 10:32:00
A polgármester kéri a beruházásokon közreműködő cégeket, hogy a lehető legkörültekintőbben végezzék a munkaerő-toborzást
Több rendőr lesz Tiszaújvárosban, miután egy vendégmunkás 13 éves lányra támadt
Hirdetés
Hirdetés

Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere a 13 éves lány megtámadása után találkozót kezdeményezett Kiss Attila Borsod megyei rendőrfőkapitánnyal, valamint Mecser Tamás bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettessel.

Az urak biztosítottak arról, hogy a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főkapitányság állományával megerősítve, valamint az idegenrendészeti hatósággal együttműködve az eddigieknél még erősebb rendőri jelenlétet nyújt a jövőben városunkban.

- olvasható a polgármester közleményében. Hozzáteszi: a gyors és hatékony rendőri intézkedésnek köszönhetően a közfelháborodást kiváltó eset elkövetőjét rövid időn belül felderítették és letartóztatták, az ellene indított eljárás jelenleg is folyamatban van.

Szeretném tájékoztatni önöket, hogy az itt zajló beruházások kivitelezésével összefüggésben sajnos nincs semmilyen hatásköre a városvezetésnek, így tehát nincs ráhatásunk arra, hogy milyen nemzetiségű dolgozók végzik el a feladatokat és hol kerülnek elszállásolásra. Tiszaújváros valamennyi lakója nevében nyomatékosan kérem a beruházásokon közreműködő cégeket, hogy a lehető legkörültekintőbben végezzék a munkaerő-toborzást, szükség esetén pedig egyeztessenek az idegenrendészeti hatósággal

- így a polgármester, aki szerint a múlt csütörtökön történtekre nincs elfogadható magyarázat, sem bocsánat, de kéri a tiszaújvárosiakat, hogy ezen méltatlan eset kapcsán se általánosítsanak. A munkavállalók döntő többsége hozzánk hasonlóan törekszik a békés együttélésre, a rendőrség pedig mindent meg fog tenni a közbiztonság megóvása érdekében - jegyezte meg a polgármester.

[Beillesztett cikk: Szexuális ragadozó támadt 13 éves kislányra Tiszaújváros és Sajóörös között]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés