Hirdetés
Hirdetés

Újrafogalmazzák Mád központját

| 2021. 09. 20. | 16:13:00
Eldőlt, hogy melyik cég lesz a kivitelező.
Újrafogalmazzák Mád központját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nettó 347 millió forintért a LASPED Kft. újíthatja fel Mád főutcáját; a projekt célja karakteresebbé tenni a község központját; az önkormányzat és a miskolci cég képviselői szeptember közepén kötöttek szerződést, a kivitelezőnek 240 napja lesz a munkára.

Az önkormányzat az ajánlatkérésben is úgy fogalmazott, hogy Mád egyik legfontosabb része a főutcája, ezt azonban nem tükrözi a jelenlegi állapota. Ezért „faltól falig” újraburkolják minőségi térkővel (mintegy 5 ezer négyzetméteren), egységesen, eltüntetik a légvezetékeket és a többi, felszín feletti közművet, de a földalattiakat is cserélik, amennyiben szükséges. Megújul a „falukút, továbbá hangsúlyosan jelenik meg a jövőben a Borsay-kastély részben kinyitott udvara. Méltó környezetbe kerül át a hősi emlékmű, a zenepavilon és a színpadtér.

A Borsay-kastély kertje az új közösségi tértől a felső szinten lesz kerítéssel és növényzettel leválasztva, de rendezvények idején a szomszédos Zimmermann-ház felől és a kerten keresztül körbejárhatóvá válik. A főutcán új növényeket – köztük a kultúrtájra jellemző berkenyét – telepítenek, összesen majdnem 3 ezer darabot. Kétezer négyzetmétert meghaladó területet gyepesítenek, kihelyeznek 17 egykarú kandelábert.

Hirdetés
Hirdetés