Egészségházat és óvodát adtak át Sajóbábonyban

MTI

2021.10.17. 13:38

Egészségházat és óvodát adtak át Sajóbábonyban
(Fotók: MTI/Vajda János)

A projekt 168 millió forintba került.

Hirdetés

Hirdetés

Európai uniós és hazai forrásból, 168 millió forintból megújult a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóbábony egészségháza és tagóvodája. A két létesítményt október 17-én, vasárnap adták át. Az eseményen Varga Judit igazságügyi miniszter hangsúlyozta: hiszünk az erős nemzetek Európájában, amelynek építőkövei az erős helyi közösségek, a családok. Beszélt arról, hogy fejlődik az ország, a városok, a községek, a falvak. Borsodi kötöttségére utalva úgy fogalmazott: jó látni, hogy itt megmaradt a "józanság, itthon még helyén van az emberek esze, szíve, öröm látni, hogy a közösségek erősek".

A miniszter gratulált Sajóbábonynak ahhoz, hogy sikerrel vett részt a támogatást nyújtó pályázaton, ehhez az Európai Unió is hozzájárult. Jó látni, hogy a település dinamikusan fejlődik – jelentette ki.

Kitért arra, hogy a koronavírus-járvány új korszakot nyitott mindenkinek. A kormány ebben a nehéz, válságos időszakban nem a családok, a kis- és középvállalkozások megadóztatásában, a megszorításokban látta a kivezető utat, hanem a munkahelyteremtésben, a beruházások ösztönzésében és az adók csökkentésében – mutatott rá. Ennek köszönhető, hogy Magyarországnak Európában elsőként sikerült kilábalnia a vírus okozta válságból, és sikerült ledolgoznia a gazdasági visszaesést. Ez a siker valamennyiünk érdeme, Magyarország erős közösségeinek érdeme – hangoztatta a tárcavezető. Hozzátette: olyan országban élünk, ahol a munka érték.

Megfogalmazása szerint az ország 2010-ben a siker útjára lépett. Ahhoz, hogy ez a siker folytatódjon, mindannyiunkra szükség van, Magyarországot csak közösen tudjuk a fejlődés útján tartani, és tovább erősíteni – mondta Varga Judit.

Galéria

óvodaSajóbábonyegészségházVarga Judit

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés