Hirdetés
Hirdetés

Egymilliárdból épült bicikliút Dél-Borsodban

| 2021. 10. 07. | 20:04:00
Négy települést köt össze.
Egymilliárdból épült bicikliút Dél-Borsodban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy dél-borsodi települést köt össze az a több mint 20 kilométer hosszúságú kerékpárút, amelyet október 7-én, csütörtökön adtak át a forgalomnak Mezőkövesd határában.

Mezőkövesd, Bogács, Cserépfalu és Bükkzsérc között most már biciklivel is biztonságosan lehet közlekedni, a kerékpárutat a négy település önkormányzata pályázaton elnyert több, mint egymilliárd forintból építette meg.
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kerékpárút átadásán hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány ellenére a kormány nem a megszorítások, hanem a fejlesztések, munkahelyteremtések mellett döntött. Ez a kerékpárút az összefogás eredményeként épült meg, és ezt a kormány természetesen támogatta - tette hozzá.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, fideszes országgyűlési képviselő (k), Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (j3), Szilvási András, a Szilvási Építői Kft. ügyvezetője (b), valamint Csendesné Farkas Edit, Bogács (b2), Vasas Csaba, Bükkzsérc, (b3, Fekete Zoltán, Mezőkövesd (j2) és Csendes Péter, Cserépfalu (j) polgármestere

Komfortérzetet javít

Az elmúlt tíz évben összességében 1700 kilométer hosszúságú kerékpárút épült az országban, csak 2021-ben 220 kilométer hosszban. Az idén még 50 kilométernyi ilyen út átadása várható - ismertette.
A kormányszóvivő szerint minden ilyen beruházás a térségben élők komfortérzetét javítja, akár munkába járásról, akár kikapcsolódásról van szó. Hozzátette: a kormány a kerékpárutak építését számos pályázattal támogatja, és e beruházások a turizmust is fejlesztik.

Hatással a turizmusra

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: a fejlesztésnek köszönhetően tovább bővültek a lehetőségek Mezőkövesden és a dél-borsodi térségben is a kikapcsolódni és sportolni vágyóknak, a településeket összekötő kerékpárút hozzájárul mind Mezőkövesd, mind a térség turizmusának fellendítéséhez is.
Hangsúlyozta, hogy a fejlesztés hozzájárul a környezetvédelemhez is, elősegítve, hogy minél többen döntsenek a kerékpár mellett az autó helyett, hiszen a bicikliutat választva nemcsak az egészségükért tesznek többet, de a testi-lelki feltöltődés is garantált, miközben felfedezhetik a térség és a négy település látnivalóit.
Az államtitkár szólt arról is, hogy "a dél-borsodi térség épül, szépül, fejlődik", ami a kormány politikájának, az itt élők összefogásának egyaránt köszönhető.

Hirdetés
Hirdetés