Egymilliárdból újul meg Tarcal központja

MTI

2021.10.02. 16:03

Egymilliárdból újul meg Tarcal központja
Fotó: MTI

A miniszter Tokaj-hegyalját a Balaton-felvidékhez hasonlította.

Hirdetés

Hirdetés

Néhány év múlva Tarcal és Tokaj-Hegyalja olyan szerepet fog betölteni a magyar életben, mint amilyent jelenleg a Balaton-felvidék - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcalon.

Gulyás Gergely a község mintegy egymilliárd forint értékű infrastrukturális fejlesztésének alapkőletételén arról beszélt, Tokaj-Hegyalja más városai és falvai a rendszerváltoztatást követően "csiszolatlan gyémántok" voltak, az elmúlt évtized fejlesztései eredményeként egyre inkább megújulnak ezek a települések, köztük Tarcal élen jár ebben.

Óriási fejlődést mondhat magáénak ez a község az elmúlt években, ennek folytatásaként már megvannak a világos fejlesztési tervek, amelynek része többek között a Bor utca megújulása is

- fogalmazott a miniszter.

Gulyás Gergely emlékeztetett, Tarcal neve az Árpád-kortól napjainkig időre időre felbukkan a magyar történelemben, akár Hegyalja részeként, vagy saját jogán. Mindig meghatározó volt a térség életében a bor, az itt élő önérzetes, büszke nép pedig mindig kiállt önmagáért és a szabadságért, innen indult a Rákóczi-szabadságharcba torkolló felkelés és az 1849. év első jelentős harctéri győzelmét itt aratták a magyarok - mondta.

Az egész országnak visszaszerzett szabadságküzdelem jelképe Tarcal, ma pedig ennek a térségnek a természeti adottságai, a települések szépsége páratlan ebben az országban - hangoztatta a miniszter.

Az eseményen Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, az elmúlt időszakban számos turisztikai fejlesztés valósult meg Tarcalon, amelyek nagyon sok turistát vonzanak ide.

Azon dolgozunk, hogy ezt tovább tudjuk javítani, ennek a munkának fontos része lesz a Kopasz-hegy körül megépítendő kerékpárút-hálózat is

- tette hozzá a kormánypárti politikus.

Butta László, a község független polgármestere a beruházásról szólva elmondta, Tarcalon mintegy egymilliárd forintból újul meg a település központja, az infrastrukturális beruházás keretében az egykori mezőváros főutcája díszburkolatot kap és a századforduló polgári Magyarországának stílusában építik át. Hozzátette, a projekt tizenhárom helyszínén újulnak meg az utak és a zöldfelületek, utcabútorokat helyeznek ki, parkolóhelyeket létesítenek, valamint felújítják a csapadékvízelvezető-hálózatot.

fejlesztésTarcalGulyás Gergely

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés