Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen nyolc évet kapott az ózdi rabló

| 2021. 10. 25. | 16:17:00
Enyhítésért fellebbezett.
Nem jogerősen nyolc évet kapott az ózdi rabló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózdi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében döntött annak a vádlottnak a büntetőjogi felelősségéről, aki 2021. szeptember 24. napján délután egy konyhakéssel a kezében, szájmaszkot és kapucnit viselve egy ózdi élelmiszerboltba ment be - közölte a Borsodihírrel Homa-Hajdu Eszter sajtótitkár. 

A bíróság által megállapított tények szerint a férfi elhatározta, hogy akár erőszakkal is, de megszerzi a bolt bevételét. Egy konyhakést vett magához, mellyel bement az üzletbe, majd közölte, hogy „ez egy rablás”. Az eladó tárcsázta a 112-es segélyhívószámot, és a gyanúsított felszólítására sem adta át a bevételt. A vádlott maga is próbálta kinyitni a pénztárgépet, de nem járt sikerrel. Tartva attól, hogy felismerik, távozott a helyszínről, azonban a kiérkező járőrök rövid időn belül elfogták.

Többszörös visszaeső

A bíróság a vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt 8 év szabadságvesztésre és 9 év közügyektől való eltiltásra ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből kizárta. A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott részletes tényfeltáró beismerését, azt, hogy tettét megbánta, továbbá nyomatékkal esett latba az, hogy a cselekmény kísérleti szakban maradt. Súlyosító körülményként értékelte a vádlott erőszakos többszörös visszaesői minősültségen túli elítéltetéseit és a vagyon elleni erőszakos bűncselekmények elszaporodottságát.

A döntéssel szemben a vádlott és védője enyhítés, míg az ügyész súlyosítás miatt fellebbezést jelentettek be. Ekként az ítélet nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés