Hirdetés
Hirdetés

Részegen verekedő nőt ítélt el a bíróság Kazincbarcikán

| 2021. 10. 20. | 16:47:00
Pedig csak aggódtak érte.
Részegen verekedő nőt ítélt el a bíróság Kazincbarcikán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kazincbarcikai Járásbíróság október 19-én hozott ítéletet annak a nőnek az ügyében, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás.

A vádlott idén februárban ittas állapotban érkezett a kazincbarcikai hajléktalanszállóra, ahol egy ötágyas szoba egyik felső fekhelyét foglalta el. Egyik szobatársa aggódott, hogy a nő le fog esni, ezért értesítette a gondozót, aki felszólította a vádlottat, hogy menjen a nappali melegedőbe kijózanodni. A nő szitkozódva ugyan, de eleget tett ennek, majd néhány perccel később visszatért.

A szociális gondozó értesítette a rendőrséget, amiről tudomást szerezve a vádlott szökni próbált, az őt feltartóztatni akaró szobatársával és a gondozóval szemben agresszívan lépett fel és a sértettet ököllel többször arcon ütötte. A szociális gondozó közfeladatot ellátó személynek minősül.

A bíróság a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt 1 év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette és ennek tartamára a vádlott pártfogó felügyeletét rendelte el.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész a nyilatkozattételre három munkanapot fenntartott, így az nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés