Hirdetés
Hirdetés

Trükkös, körömi nő lopott Tiszaújvárosban

| 2021. 10. 27. | 13:26:00
Ráadásul körözték is egy másik ügy miatt.
Trükkös, körömi nő lopott Tiszaújvárosban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy 46 éves körömi nővel szemben. Egy férfi október 26-án délután tett bejelentést a rendőrségre, hogy egy látásból ismert nőt beengedett Tiszaújvárosban a Szent István úton található lakásába, vécére, s amíg ő szívességből használt ruhaneműket készített össze az asszonynak, addig az ellopta a mobiltelefonját.

A rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést, aminek köszönhetően Körömben az épp Tiszaújvárosból beérkező távolsági buszról leszálló elkövetőt elfogták, és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A nő ruházatából az eltulajdonított - már kikapcsolt állapotú - telefon is előkerült, amelyet a nyomozók lefoglaltak, és később átadták a jogos tulajdonosának.

Az intézkedés során a rendőrök azt is megállapították, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság egy szabálysértési ügyben az asszony körözését is elrendelte, így őt a kihallgatása után büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

A trükkös lopások megelőzése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • Ne engedjenek be idegeneket a házukba, lakásukba, udvarra, bármilyen hivatalos ügyre hivatkoznak is, vagy bármilyen jó üzletet kínálnak, esetleg segítséget kérnek (például ha  vécére szeretnének elmenni, vagy rosszullét miatt kérnek egy pohár vizet)!
  • Ha nem biztosak abban, hogy az, aki hivatalos embernek mondja magát, valóban az, az igazolványa alapján nem tudják eldönteni, ki ő, kérjenek segítséget (kérjék meg a szomszédot, hogy jöjjön át, vagy telefonon ellenőrizzék le a személyt, hívják a rendőrséget vagy a helyi önkormányzatot)
  • Ha mégis beengednek valakit, lehetőleg úgy tegyék, hogy ne egyedül tartózkodjanak otthon, hanem hívják át a szomszédot, vagy legyen ott valaki, akiben megbíznak, és ne engedjék az idegeneket szabadon mozogni a lakásban!
Hirdetés
Hirdetés