Hirdetés
Hirdetés

A polgármester közölte, hány aktív fertőzött van Tiszaújvárosban

| 2021. 11. 09. | 19:31:00
Nem teszik kötelezővé az oltást az önkormányzati szférában működő cégeknél és intézményeknél.
A polgármester közölte, hány aktív fertőzött van Tiszaújvárosban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hivatalos tájékoztatás szerint az illetékes állami szervek jelenleg 73 aktív fertőzöttet tartanak nyilván Tiszaújvárosban, közülük négyen szorul kórházi ellátásra a tüneteik súlyossága miatt – közölte Fülöp György november 9-i Facebook-bejegyzésében. A polgármester tudatta, ismét egyeztettek a prevenciós bizottság tagjaival, mivel a kormány döntése alapján jelenleg a munkáltató rendelkezhet a koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tételéről.

A legfrissebb adatok szerint az önkormányzati szférában működő cégeknél és intézményeknél átlagosan közel 80 százalékos az átoltottság, így nincs szükség arra, hogy az önkormányzat kötelezővé tegye a védőoltás felvételét.

A városvezető hozzátette, ez nem vonatkozik azokra, akiknél már korábban – kormányzati döntés alapján – elrendelték a kötelező oltást. – Valamennyi intézmény és gazdasági társaság dolgozói számára lehetőséget biztosítunk ingyenes antigén gyorsteszt elvégzésére. Ezúton is kérem munkatársainkat, hogy a legenyhébb tünetek esetén is egyeztessenek a feletteseikkel és teszteljenek, hiszen ezáltal is lassíthatjuk a vírus terjedését – írta.

Hirdetés
Hirdetés