Két hét alatt három és félszeresére nőtt az új fertőzöttek száma Borsodban

borsodihir.hu

2021.11.10. 15:53

Két hét alatt három és félszeresére nőtt az új fertőzöttek száma Borsodban
(Fotó: MTI/archív)

Miskolcon több mint kétezren vannak karanténban.

Hirdetés

Hirdetés

A miskolci operatív törzs legutóbbi ülése óta eltelt időszakban több mint 6000 új fertőzöttet jelentettek a megyéből. Miskolcon egyelőre kevesebb mint 2000 új megbetegedésről érkezett jelentés, a karanténban lévők száma viszont meghaladja a 2000-et – közölte november 10-én az önkormányzat.

A szakértők rámutattak, hogy a megbetegedések számának alakulásában a halottak napi hétvége jelentős emelkedést hozott.

A miskolci nevelési intézményekből is jelentettek új koronavírusos eseteket; jelenleg négy óvodában van szükség emiatt valamilyen intézkedésre. A miskolci szociális és idősellátó intézményekben az ellátás megoldott, biztosított valamennyi ellátott számára, az új fertőzések egyelőre sehol sem okoztak komoly fennakadást a munkában. A miskolci operatív törzs – melynek egészségügyi, katasztrófavédelmi, az oktatás-nevelés, valamint a szociális ellátás területén dolgozó szakemberek egyaránt tagjai – továbbra is rendszeresen ülésezik és figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását annak érdekében, hogy ha a helyzet úgy kívánja, azonnal meg tudja hozni a szükséges intézkedéseket.

A szakemberek pedig továbbra is mindenkitől azt kérik, tartsák be a járvány lassítását, az új megbetegedések megelőzését célzó védelmi intézkedéseket, mossanak gyakran kezet, használjanak kézfertőtlenítőt, ha lehetőségük van rá, tartsanak megfelelő védőtávolságot másoktól, viseljenek maszkot különösen zárt terekben, és kérjék – szükség esetén akár harmadik alkalommal is – valamelyik védőoltást.
MiskolcBorsodkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés