Hirdetés
Hirdetés

Elkezdődött a kazincbarcikai vízi komplexum építése

| 2022. 01. 25. | 11:33:00
Ez az elmúlt évek legnagyobb beruházása a városban.
Elkezdődött a kazincbarcikai vízi komplexum építése
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Januárban – a terveknek megfelelően – átadták a kazincbarcikai Csónakázó-tó melletti füves területet a kivitelezési munkálatok megkezdéséhez. A cél az, hogy megvalósulhasson az elmúlt évek legnagyobb városi beruházása: a vízi komplexum megépítése – olvasható a kolorline.hu-n. Az első ütem 6,6 milliárd forintból valósul meg Kazincbarcika Város Önkormányzata, az EMMI, a Magyar Vízilabda Szövetség, a Borsodchem Zrt. és a KSK Delfin Vízisport Klub együttműködésének köszönhetően. 

A decemberi szerződés aláírását követően, január elején újabb mérföldkőhöz érkezett a beruházás: a munkaterület átadásával lehetőség nyílt az építkezés megkezdésére, amely január 24-én el is indult. A munkálatok az első ütemben várhatóan 20 hónapon át, tehát 2023 szeptember végéig fognak tartani.

Az első ütemben a teljes szerkezet megépül, valamint kialakítják az uszodai részt. Itt fog helyet kapni az 50 méteres versenymedence, illetve két állítható vízmélységű tanmedence is. A második ütemben a wellness- és rekreációsrészleget, finn- és infraszaunát, sószobát, edzőtermet és rendezvényhelyszínt fognak megépíteni. A külső területen pedig lehetőség nyílik olyan további strandelemek létrehozására, mint például a kültéri- és élménymedence.

Hirdetés
Hirdetés