Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Írja le véleményét a tokaji tervekről!

| 2022. 01. 21. | 15:58:00
Február 16-ig megteheti.
Írja le véleményét a tokaji tervekről!
Hirdetés
Hirdetés

Február 16-ig lehet véleményezni a Tokaji Borvidék Területfejlesztési Program stratégiai környezeti vizsgálatát - írják Tokaj hivatalos oldalán.

A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. megbízásából a Város Teampannon KFT. készítette el a Tokaji Borvidék Területfejlesztési Programjának környezeti stratégiai vizsgálatát, amelynek véleményezésére 30 nap áll rendelkezésre. A dokumentum a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács honlapján, található.

Az elkövetkező, 2021-2027 közötti programozási időszak területi operatív programjának a Versenyképes Magyarország Operatív Programnak (VMOP) egyik célja, hogy megfelelő alapot biztosítson a területi alapú fejlesztések tervezéséhez és megvalósításához a térségi egyenlőtlenségek további mérséklése érdekében. A VMOP kiemelt figyelmet fordít a kiemelt térségek, így Tokaj-Hegyalja számára is felzárkózásának támogatásában is.

A 2021. októberében véglegesített Tokaj Borvidék Fejlesztési Koncepció célja a Tokaji borvidék stratégiai fejlesztési irányainak a meghatározása, azok elérését biztosító programok és intézkedési kereteinek koncepcionális rögzítése. Erre alapozva készült el a Tokaj Borvidék Operatív és Stratégiai Programja, amely a borvidék táj- és környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontjaival összehangolt, minőségi oktatási, szociális, gazdasági tevékenység ellátására, magas színvonalú és nagy volumenű turizmus fogadására alkalmas térség kialakítását irányozza elő a 2021-2027-es időszakra. Az országosan és nemzetközileg is egyedi természeti környezet, kulturális háttér és potenciális borászati termékportfolió, erre alapozva pedig a minőségi bortermelés kialakításával és értékesítésével a Tokaji borvidék turizmusának komplex és fenntartható fejlesztése kiemelt figyelmet kapjon. A Fejlesztési Program társadalmi egyeztetése nyáron lezajlott.

Az elkészült környezeti vizsgálat tervezete itt található. A környezeti vizsgálatra vonatkozó véleményeket február 16-ig) az alábbi e-mail címre várják: info@tbft.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés