Hirdetés
Hirdetés

Új vezető két encsi intézmény élén

| 2022. 01. 18. | 20:33:00
Öt évre választotta meg őket a képviselő-testület.
Új vezető két encsi intézmény élén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az encsi önkormányzat fenntartásában működő intézmények közül kettőben is intézményvezetői pályázatot hirdetett a képviselő-testület. Ezek: az Encsi Művelődési és Sportközpont, Könyvtár és a Pax Hálózatfejlesztő-Gondozási Központ - írják a város honlapján.

A pályázat eredményeként két olyan intézményvezetőt választottak meg, aki már régóta az intézményben dolgozott, helyettesként. Megbízatásuk öt évre szól.

 A Pax Hálózatfejlesztő-Gondozási Központ vezetője Subert Tiborné lett. Születésétől encsi lakos, itt is végezte általános és középiskolai tanulmányait. Harminc éve házas, két gyermekük van. Felsőfokú tanulmányait a Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Pedagógiai Főiskolai Kar szociálpedagógus szakán (1998-2001), valamint a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar (Budapest) szociális ágazati mester vezetőképzésen szerezte (2019-2020). A Gondozási Központ Család és Gyermeklóti Szolgálatnál kezdett mint családgondozó, majd 2002-től a megyei fenntartású jelenleg TIREK Idősek Otthona mentálhigiénés munkatársa volt 15 éven keresztül.

Mint önéletrajzában írja: ott sajátította el a szakma alapjait, a demensellátás komplex feladatát.
2017 októberében intézményvezető helyettesként áthelyezéssel került a PAX Hálózatfejlesztő-Gondozási Központba. 22 éve dolgozik a szociális szférában. Kollégáival együtt arra törekszenek, hogy láthatatlan segítőként, a szociális ellátórendszer komplex feladatát ellátva a jövőben is minőségi munkát végezhessenek az encsi lakosok számára.


Az Encsi Művelődési és Sportközpont vezetője Vezse Attila lett, aki az művelődési központban az elmúlt 27 évben az Kércsi Tibor igazgató mellett dolgozott művelődésszervezőként. 
Első diplomáját 1992-ben szerezte a Táncművészeti Főiskolán táncpedagógusként. Encsre kerülve sok encsi és abaúji gyerekkel szeretette meg a tánc művészetét. 1994-ben kezdett dolgozni a művelődési központban, közben 2005-ben a Nemzeti Művelődési Intézetben kulturális menedzseri diplomát szerzett. Ebben a munkakörben dolgozott igazgatói megbízatásáig.
Vezetőként a kulturális törvény irányadásának megfelelően, továbbra is egy nyitott, kezdeményező, befogadó, a helyi hagyományokat erősítő, ugyanakkor innovatív intézményi keretben gondolkodom. Az egyes tagintézmények programkínálatának összeállításánál arra törekszünk a kollégáimmal együtt, hogy minden korosztályt megszólítsunk - emelte ki az új intézményvezető, aki szerint fontos, hogy ne csak kielégítsenek igényeket, hanem igényt generáljanak. Fontosnak tartja a civil szervezetekkel, egyesületekkel és más intézményekkel a programok koordinációját.

Hirdetés
Hirdetés