Hirdetés
Hirdetés

Sérelemdíjat kell fizetnie a tiszaújvárosi tésztaüzemnek 

| 2022. 03. 08. | 14:22:00
Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék a munkaügyi perben.
Sérelemdíjat kell fizetnie a tiszaújvárosi tésztaüzemnek 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A felperes több éve az alperes gazdasági társaság által üzemeltetett tésztaüzemben dolgozott. Az egyik tésztagyártógép ugyan működőképes volt, de tartálya fedelének felnyitásakor az úgynevezett biztonsági kapcsolók nem léptek működésbe. Ez azt jelentette, hogy a felnyitást követően a gép nem állt le, hanem tovább működött. A felperes 2015. augusztus 3-án reggel

azt az utasítást kapta a főnökétől, hogy ezzel a meghibásodott géppel dolgozzon, majd amikor felnyitotta a gép tartályát, és belenyúlt, az nem állt le, hanem a forgásban lévő tengelyek leszakították a bal alkarját.

A baleset kapcsán indult büntetőeljárásban a bíróság maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt két cégvezető vádlottat egyenként 540.000,- forint pénzbüntetésre ítélte még 2020-ban. A jogerős ítéletet a Kúria hatályában fenntartotta.

A bűncselekmény sértettje testi épséghez való személyiségi jogának megsértése miatt sérelemdíj és kamatainak megfizetése iránt keresetet nyújtott be az alperesi gazdasági társasággal szemben, amelynek részben helyt adva a Miskolci Törvényszék 10 millió forint és kamatának megfizetésére kötelezte az alperest.

Hirdetés
Hirdetés