Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tovább szépítené Borsodot a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

| 2022. 03. 25. | 09:48:00
Összefoglalták, mit csináltak eddig, és mit szeretnének a jövőben.
Tovább szépítené Borsodot a Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) minden Borsod-Abaúj-Zemplén megyei jelöltjének sikerült összegyűjteni az április 3-i választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat. Közülük a legismertebb a 4. OEVK jelöltje, Huba. Huba két kutyajelöltünk egyike, akinek célja, hogy egy igazságosabb világban élhessünk, ahol a gazdáink mindig ráérnek pocakot vakarni, és játszani velünk, és ahol mindig kapunk abból, amit a gazdáink esznek –írja március 25-i közleményében a párt.

A borsodi lakosság támogatását nemcsak az ingyen sör minden háztartásba való bevezetésével háláljuk meg: az elmúlt évben is számos akcióval tettük élhetőbbé és élvezhetőbbé a környéket.

A megvalósult projekek szépek, viccesek és hasznosak – lehetőleg mind egyszerre, de legalább kettő ezek közül:

  • Alsózsolcán például a lakók 2021 elején felhívták a figyelmünket arra, hogy illegális önkormányzati szemétlerakó épült egy Natura 2000-es magánterületre (a tulajdonos egy közeli településen élő nyugdíjas hölgy). A beruházáshoz felhasznált szemetet az önkormányzat a főút mellől szállíttatta oda a házak és a Sajó mellé közmunkásokkal. Az önkormányzatnál csak azt sikerült elérnünk, hogy felszólították a tulajdonost a szemét eltüntetésére. Miután hivatali úton nem sikerült előbbre jutni, a Kutyapárt pénzt kezdett gyűjteni a szeméthegy felszámolására. (Eredetileg játszóteret terveztünk a területre, ami a kupac tetején problémás lenne.)
  • Miskolcon felújítottuk a Dr. Ámbédkar Iskola kerítését, a Népkertnél padot (Kutyika-mintás – esetünkben a pártlogó szerencsére dekorációs elemként is helytáll), az Amfiteátrumnál és a Szentpáli utcában pedig szemeteseket tettünk használhatóvá. Látványsörcsapot nyitottunk az Avas Szálló víztározóján. (Ez a tervek szerint alapvető eleme lesz a lakossági ingyensörhálózatnak.) Emléktáblával (Dr. Bontott Műkő) hívtuk fel a figyelmet az évek óta folyamatosan omladozó vakolatra a Széchenyi István utcában.
  • Sajóivánkán felújítottunk és otthonossá tettünk egy kidőlt-bedőlt ősrégi buszmegállót. Emléktáblát is avattunk a nevezetes helyszínen, ugyanis „Ebben a buszmegállóban még soha nem történt semmi különös".

Street art alkotásainkkal a megye több pontján is találkozhattok, szerveztünk társadalmi összefogásokat is – foglalták össze tevékenységüket.

Továbbá arról is írnak a közleményben, hogy tavaly félmillió forintnyi adományt sikerült eljuttatniuk két településre is. Az adomány egyik feléből Szendrőre küldtek tartós élelmiszereket, másik feléből pedig vissi családoknak vásároltak be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés