Hirdetés
Hirdetés

Fiatalok lakásvásárlását támogató program Tiszaújvárosban

| 2022. 04. 19. | 19:46:00
A város képviselő-testülete még áprilisban szavaz a rendelettervezetről.
Fiatalok lakásvásárlását támogató program Tiszaújvárosban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bővítjük a fiatalok lakás-, valamint lakóház vásárlásának támogatását - közölte Facebook-oldalán Fülöp György. Tiszaújváros polgármestere kijelentette: "a város jövőjét a gyermekek jelentik, ezért a tiszaújvárosi fiatalok városban tartását, letelepedésük megkönnyítését, valamint a város demográfiai helyzetének javítását kiemelt feladatként kezeljük".

Az április végi testületi ülésen egy olyan rendelettervezetről szavaznak a képviselők, amely a korábbiakhoz képest sokkal hathatósabb segítséget nyújt a fiataloknak - írta. - "Látjuk és tapasztaljuk, hogy az egyébként országos szinten is magas ingatlanárak városunkban hatványozottan gondot okoznak az itt élő vagy itt letelepedni kívánó fiataloknak, ezért a hivatal munkatársaival egy olyan rendelettervezetet készítettünk elő, mely alkalmazkodik a napjainkban kialakult körülményekhez és kihívásokhoz".

A rendelettervezet az alábbi támogatási formákat tartalmazza:

  • Ha a kérelem benyújtását megelőzően legalább 2 év folyamatos tiszaújvárosi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, 2.000.000 Ft vissza nem térítendő és 2.000.000 Ft kamatmentes visszatérítendő támogatást igényelhet.
  • Ha a kérelem benyújtását megelőzően legalább 5 év folyamatos tiszaújvárosi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, 2.000.000 Ft vissza nem térítendő és 4.000.000 Ft kamatmentes visszatérítendő támogatást igényelhet.
  • Ha lakó- vagy tartózkodási helye nem Tiszaújváros közigazgatási területén van vagy a kérelem benyújtását megelőzően legalább 2 év folyamatos tiszaújvárosi lakó- vagy tartózkodási hellyel nem rendelkezik, de Tiszaújváros közigazgatási területén kíván lakást, vagy lakóházat vásárolni, 4.000.000 Ft kamatmentes visszatérítendő támogatást igényelhet.

A rendelettervezet – amennyiben a képviselő-testület megszavazza – 2022. július 1-jétől lép életbe.

Hirdetés
Hirdetés